Jajcznica z kurkami

Według przepisu z 1910 r.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 5 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Jajecznica z kurkami to prawdziwy klasyk. Nie wiem czy jest ktoś, kto stwierdziłby, że nie lubi jajecznicy z takim wydaniu. Najsmaczniejsza jajecznica z kurkami jest właśnie teraz, kiedy kurki są świeże i można je dostać praktycznie w każdym sklepie, czy na każdym bazarku. Jajecznica z kurkami nie jest niczym wymyślnym. Robo się ją błyskawicznie, a delikatny smak kurek pięknie wzbogaca najprostsza jajecznicę. A jak się skończy sezon na kurki to spokojnie możemy użyć pieczarek. Polecam Wam!

Jajecznica z kurkami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1910 roku

Udusić na maśle trochę grubo poszatkowanych pieczarek lub grzybów z cebulką, a potem wymieszać z rozbitemi jajami i smażyć jak zwykle.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.