Jajka sadzone z pomidorami

Według przepisu z 1910 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Wiecie co? Najprostsze śniadania okazują się być tymi najlepszymi. Błyskawiczne jajka sadzone na pomidorach podane z dymką cebuli, z parmezanem i skropione kilkoma kroplami oliwy są po prostu pięknym rozpoczęciem dnia :)

W wielu sklepach można kupić w szklanych słoikach passatę pomidorową. Są to po prostu przetarte pomidory. Konsystencja jest gęsta, mocno pomidorowa i co najważniejsze taka passata nie zawiera w sobie żadnych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku. Do sadzonych jajek użyłam właśnie takiej passaty pomidorowej.

Jajka sadzone z pomidorami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1910 roku

Przygotować bardzo gęsty sos pomidorowy czysty. Usmażyć na patelni po dwa jajka na osobę uważając aby tylko białko się ścięło i ułożyć na sosie.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
DA
Daniel Abramek
Naprawdę smaczne :)
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.