Lemoniada

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 0 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Najlepsza lemoniada! Tak, wiem, że ilość cukru jest szokująca... ale czy raz na jakiś czas nie można przymknąć na to oko? :) Ale się cieszę, że wypróbowałam ten przepis. Prosto z 1895 roku. Spróbujcie tych proporcji, zrozumiecie mnie wtedy <3

Lemoniada
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Do kwarty wody bierze się 3 cytryny, z których skórka ociera się o cukier, sok zaś wyciska się przez muślin, dodaje pół funta cukru i rozpuszczeniu się nalewa w szklanki.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Aneta Żaba
pycha, właśnie się chłodzi w lodówce
Awatar
Lena Gryszko
<3 Mam nadzieję, że smakowała! :-)
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.