Truskawki w cieście

Według przepisu z 1837 r.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 5 minut
Liczba porcji 12
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Sezon na truskawki trwa :-) Niesamowite jest to, że truskawki smakują rewelacyjnie pod każdą postacią! Dzisiaj proponuję truskawki w cieście... smakują obłędnie dobrze podane z sosem karmelowym <3

Truskawki w cieście
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1837 roku

“Make a batter with a spoonful of sweet oil, another of white wine, rasped lemon-peel, and the whites of two or three eggs; make it just fit to drop with a spoon. Mix large strawberries with it, and drop them with a spoon into the hot fritters. When of a good colour, take them out, and drain them on a sieve. As soon as done, strew sugar over or glaze them, and serve hot.”

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.