Ryżowa na warzywnym wywarze

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 60 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Ugotowanie w domu prawdziwego warzywnego wywaru okazało się czystą przyjemnością. Po pierwsze nie wymaga to od nas czasochłonnej pracy, a po drugie taki wywar naprawdę jest smaczny. Ugotowana włoszczyzna z odrobiną przypraw potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć.

Nie wiem czy istnieje szybszy i łatwiejszy sposób na przygotowanie zupy. Nie mam pojęcia, czy znajdę kiedyś krótszy przepis, niż ten, który zamieszczam poniżej. Dwa zdania zachęciły mnie, aby ugotować ryżówkę na warzywnym wywarze. Poniżej znajduje się oryginalny przepis z 1904 roku, a także jego podsumowanie w przystępnych krokach.

Ryżowa na warzywnym wywarze
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

“Wygotować smak z włoszczyzny, przecedzić i zalać tym smakiem ryż przedtem sparzony ukropem. Gotować na wolnym ogniu, aż się ryż rozklei, dodać łyżkę świeżego masła i trochę soli do smaku.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
KB
Katarzyna Bednarczyk
Jakie proporcje wziąć pod uwagę?podane w opisie czy w składnikach?
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.