Kiedy masz ochotę na coś tak dobrego, a nie chcesz poświęcić za dużo czasu na przygotowanie, albo nagle pojawiają się niespodziewani goście, ten deser jest idealny bo gotowy dosłownie w 5 minut.

Subskrybuj

Czekolada ferrero zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Czekolada ferrero

Składniki

  • 1/4 szklanki schłodzonej śmietanki kremówki
  • 1 czubata łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka mleczka skondensowanego
  • 2 szt pralinki z orzechami
  • bita śmietana do dekoracji

Przygotowanie

  1. Do szklanki wykładam gęstą, dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę.
  2. Dodaję czubatą łyżeczkę kakao i porządnie ze sobą miksuję.
  3. Aby dodać odrobinę słodkości dodaję odrobinę mleczka skondensowanego.
  4. Tarkuję całą pralinkę. Wiórki czekolady i orzechów z pralinki będą doskonale pasować.
  5. Na wierzch dekoruję bitą śmietaną i pralinką.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko