Babeczki z malinami

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 25 minut
Liczba porcji 10
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Absolutnie łatwy i szybki przepis na babeczki, które zawsze się udają. Te babeczki zawsze mnie ratują, kiedy chcę szybko coś upiec, a nie mam za bardzo na to czasu.

Babeczki skrywają w środku nadzienie w postaci świeżych malin ale spokojnie możesz użyć też mrożonych. Na wierzchu babeczki mają polewę jogurtowo-czekoladową. Prawda jest taka: te babeczki szybko się piecze i szybko też znikają, bo są bardzo dobre, mięciutkie i w sam raz słodkie. Z poniższych proporcji wychodzi ok 10 sztuk babeczek.

Babeczki z malinami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.