Baklava

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 120 minut
Liczba porcji 20
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Baklavę w moim wydaniu wypełnia nadzienie z mielonych migdałów i mielonych orzechów laskowych. Całość zanurzona jest w słodkim, tradycyjnym syropie. Jest to deser, który należy do tych bardziej słodkich ale do filiżanki herbaty czy kawy jest absolutnie idealny.

Baklava jest tradycyjnym greckim przysmakiem. Zazwyczaj jest bardzo słodka i bardzo klejąca, dlatego ta przygotowana w domowych warunkach może Cię bardzo pozytywnie zaskoczyć :)

Baklava
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
G
Grzesiek
Dlaczego dopiero ostudzone polewać?
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.