Jajka w sosie cebulowym

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 1
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Propozycja na śniadanie: jajka w sosie cebulowym. Jak raz spróbujecie, to ten przepis pozostanie z Wami na długo <3 Bardzo się cieszę, że go odkryłam, ponieważ my w domu często na śniadanie jemy jajka. Uwielbiamy je pod każdą postacią. Polecam!

Jajka w sosie cebulowym
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

Ugotować kilka jaj na twardo, obrać, pokrajać w ćwiartki lub talarki. Udusić na maśle, nie rumieniąc 2 lub 3 cebule pokrajane w drobno, dodać łyżkę mąki, trochę soli, pieprzu, rozprowadzić bulionem lub w poście mlekiem, włożyć jajka, zaparować i podać na stół.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.