Kisiel cytrynowy

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Kissel cytrynowy, który nie zawiera ani grama chemii, sztuczności ani innych niezrozumiałych składników. Zrobimy go w kilka minut i gwarantuję Wam, że smak Was powali. Cytryna maksymalna! Ale taka wciągająca, dobra, smaczna <3

Kisiel cytrynowy
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Kilka kawałków cukru otrzeć o skórkę z 3 cytryn; cytryny rozkroić, sok wycisnąć i przecedzić do 6 szklanek wody, z której trochę odlać do rozprowadzenia szklanki kartoflanej mąki, resztę zagotować razem z otartemu kawałkami cukru, dodając jeszcze szklankę miałkiego cukru, w końcu wlać rozprowadzoną kartoflaną mąkę, gotować przez parę minut mieszając ciągle, a gdy stanie się przezroczysty wlać do formy wypłókanej zimną wodą, wysypanej cukrem i zastudzić.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
G
gabriela
hej jesteję seksi ty jak masz na imnie
AG
Alicja Gasinska
kisiel i budyn tez sama robie
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.