Placki z cukinii! Z dodatkiem fety, ziół i czosnku :) Podawane z jogurtem naturalnym. Szybko i bardzo smacznie.

Placki z cukinii, z fetą i czosnkiem

Możesz dodać mniej czosnku, jeżeli nie chcesz aby był on mocno wyczuwalny. My jesteśmy prawdziwymi fanami czosnku, dlatego proponuję aż 2 ząbki.

placki z cukinii

Placki z cukinii, z fetą i czosnkiem

Składniki

  • 2 szt czosnku
  • Jogurt naturalny do podania
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 100 g fety
  • 6 łyżek mąki
  • 2 szt jajek
  • 500 g cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinię umyj i odetnij końcówki. Zetrzyj cukinię i fetę na tarce o grubych oczkach.
  2. Dodaj 2 jajka, łyżeczkę ziół prowansalskich, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek i mąkę. Wymieszaj całość i smaż na rozgrzanej patelni.
  3. Każdy placek po usmażeniu wyłóż na ręcznik kuchenny aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z jogurtem.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko