Sos remoulade

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Przepis z kolekcji
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Pierwszy raz zrobiłam taki sos. Przyznaję otwarcie - nawet nie wiem jak poprawnie wymówić jego nazwę. Jednak wiem jedno: jest to idealny sos do ryb... w szczególności pasuje do łososia.

Sos remoulade
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

Do 4 łyżek sosu majonezowego, dodać sporą łyżkę musztardy, trochę siekanego szczypiorku i koperku, soli, pieprzu i jedno jajko ugotowane, drobniutko usiekane. Jeżeli sos za gęsty, rozprowadzić octem. Podaje się do ryb z rusztu.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
DS
Dorota Strójwąs
Chętnie wypróbuję, bo wygląda smakowicie.
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.