Tarta dyniowa na Halloween

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 50 minut
Liczba porcji 12
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Ciasto dyniowe na klasycznym, maślanym spodzie, które zawsze idealnie wychodzi i jest do tego bezbłędnie kruche. Do tego nadzienie dyniowe z mocnymi korzennymi nutami. W kuchni pachnie jesienią i w powietrzu unosi się halloweenowa atmosfera.

Pokusiłam się o przyozdobienie wierzchu ciasta na wzór Halloween, natomiast Ty spokojnie możesz pominąć ten etap. Ciasto samo w sobie jest tak smaczne: z jednej strony delikatne, a z drugiej strony bardzo aromatyczne. Idealny jesienny wypiek.

Tarta dyniowa na Halloween
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.