Wątróbka cielęca

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Z wątróbką jest tak: albo się ją lubi albo na sam jej widok robi się słabo. Jednak warto spróbować i przekonać się samu jak to z jest naszymi odczuciami wobec wątróbki :)

Wątróbka cielęca
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Wymoczoną w mleku wątróbkę ociągnąć ze skórki, naszpikować świeżą słoniną, włożyć w rądel, podłożywszy masła, pokrajaną cebulę, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu, często przewracając, żeby się nie przypaliła. Na krótko przed wydaniem zaprószyć bułeczką.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
AP
Andreas Pollum
lubie gotowac i te wszystkie przepisy sa bardzo praktyczne i proste .pozdrawiam wszystkich co lubia dobrze zjesc
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.