Domowe pączki są o niebo lepsze i smaczniejsze niż te kupne. Tutaj prawdopodobnie się ze mną zgodzisz? :) Jednak wiele osób wspomina, że zrobienie swoich pączków jest wyzwaniem. Jeżeli zastosujesz się do tych kilku porad, które omawiam w video, to gwarantuję Ci, że Twoje pączki wyjdą idealne! Pączki to przede wszystkim ciasto drożdżowe. Ciasto drożdżowe jest dosyć figlarne w obyciu, trzeba wiedzieć jak się z nim obchodzić, żeby wyszło pulchne, miękkie nie za suche. Do ciasta drożdżowego potrzebny jest też dobry rozczyn drożdżowy, więc również w filmiku poruszam tę właśnie kwestię. I na koniec jak usmażyć pączki? Jakiego użyć tłuszczu i na co zwracać uwagę?

Subskrybuj
Jeśli podoba Ci się ten artykuł, udostępnij go. Dzięki! :-)Zobacz mojego Instagrama
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko