Szybki wypiek na słodko uwielbiany przez wszystkich. Sekretnym składnikiem jest majonez — zgadnijcie jakiego użyłam :-) ? Całe szczęście od lat wybór majonezu był dla mnie prosty ;-)

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Składniki

  • 4 szt bananów
  • 1 szt jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 250 g mąki
  • 70 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina esencji waniliowej
  • 100 g posiekanych orzechów pekan

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucam 3 banany i dokładnie je rozgniatam, następnie, 1 jajko i 3 łyżki majonezu (zgadnijcie jakiego ;-))
  2. Następnie dodaję 250g mąki, 70g cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, odrobinę esencji waniliowej oraz 100g posiekanych orzechów pekan i wszystko dokładni mieszam. Ciasto będzie bardzo gęste.
  3. Ciasto wykładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu wykładam połówkę banana (połówkę, która zostanie z pewnością zjesz w międzyczasie ;))
  4. Piekę w 180 stopniach przez 50 min.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko