Jest to trochę przepis a trochę nie bo gotowania tutaj praktycznie nie ma. Ale uznaję, że każdy kulinarny pomysł, który w rzeczywistości się dobrze sprawdza, dobrze jest zapisać. A napój czekoladowy w takim wydaniu jest po prostu dobry. I jest to przysmak dla tych, którzy mają czasami gorsze dni i nie chcą spędzać ani chwili w kuchni na wymyślanie czegoś co im błyskawicznie poprawi humor.

Subskrybuj

Czekolada na patyku

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • Czekolada na patyku do rozpuszczania

Przygotowanie

  1. To jest banalnie proste: wyjmujesz kubek, podgrzewasz mleko i wkładasz czekoladę na patyku – czekoladę, którą jest przeznaczona do rozpuszczania i przygotowywania napoju.
  2. Później mieszasz i czujesz jak ciepły czekoladowy aromat się roznosi. Mleko pięknie się zabarwia a Ty bierzesz łyk i od razu jest Ci lepiej.
  3. Na tym to właśnie polega: żeby czasami w kuchni odpuścić. Takie przepisy/receptury na dobre samopoczucie też są ważne.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko