Bardzo kruche ciasteczka z krówkami

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 20
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Uwielbiam przepisy, które są proste i nie wymagają użycia skomplikowanych składników. Wielokrotnie się już przekonałam, że w prostocie jest ogromna siła. Takie są też te ciasteczka – bardzo kruche i błyskawiczne w pieczeniu, a w smaku dorównują tym z najlepszych cukierni. Ciasteczka te idealnie się sprawdzą na co dzień jak i od święta. Ładnie też się prezentują jak są obwiązane wstążką, więc śmiało możesz nimi obdarować bliskie Ci osoby.

Do przygotowania ciasteczek potrzebujesz zaledwie kilku składników i niech Cię nie zdziwi, że jednym z nich jest majonez.

Wybierz taki majonez, który ma dobry skład – tutaj również jest aktualna zasada "im krótszy tym lepszy". Ja najbardziej lubię majonez Kielecki. Nie raz dodawałam go do słodkich wypieków i naprawdę sprawdza się rewelacyjnie. Poza tym jest to marka już z 60-letnią tradycją, więc naturalne jest to, że idzie za tym również jakość.

Majonez powoduje to, że ciasteczka są bardzo kruche, a w smaku w ogóle go nie wyczujesz. Dodatkowo, na wierzchu ciasteczek są krówki karmelowe, które podczas pieczenia pięknie się rozpuszczają.

Jeżeli skusisz się na przetestowanie tego przepisu podczas najbliższych Świąt Wielkanocnych, to koniecznie się pochwal. Jestem ciekawa jak te ciasteczka będą też Tobie smakowały.

Bardzo kruche ciasteczka z krówkami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.