Kiedy masz ochotę na pączka, ale musisz go przygotować naprawdę szybko to ten przepis na pączki hiszpańskie czy też gniazdka hiszpańskie jest idealny. Są puszyste, delikatne po prostu rozpływają się w ustach.



Pączki hiszpańskie
Składniki
- 100 g masła
- 120 ml wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 szt całych jajek
- olej do smażenia
- cukier puder
Przygotowanie
- W rondelku podgrzewam masło z wodą.
- Powoli dodaję mąkę i mieszam. Powstanie gęste ciasto, a jak się ostudzi to wbijam całe jajka, miksuję. Powstanie gęste, lśniące ciasto.
- Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego, przyda się tu wysokie naczynie i formuję kółka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ale nie będą to pieczone pączki.
- W garnku z grubym dnem rozgrzewam olej i smażę przez chwilkę każdego pączka.
- Posypuję cukrem pudrem i tak po chwili powstają pyszne pączki.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 


O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

