Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jesień bez tarty dyniowej to nie jesień moi Mili! :D Najlepsza w tym cieście jest moc aromatów: mamy tu i kardamon i cynamon i imbir! To wszystko odurza nas swoim ciepłem i wyraźnym smakiem. Powiem Wam, że uwielbiam to ciasto.
Składniki
Przygotowanie
Stew a fine sweet pumpkin till soft and dry; rub it through a sieve, mix with the pulp six eggs quite light, a quarter of a pound of butter, half a pint of new milk, some pounded ginger and nutmeg, a wine glass of brandy, and sugar to your taste. Should it be too liquid, stew it a little drier, put a paste round the edges, and in the bottom of a shallow dish or plate—pour in the mixture, cut some thin bits of paste, twist them, and lay them across the top, and bake it nicely.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.