Chrupiąca, aromatyczna grzanka z czosnkiem konfitowanym.



Czosnek konfitowany
Składniki
- 4 główki czosnku
- kruszone chili
- wędzona papryka
- spora ilość oliwy z oliwek
- bagietka
- pomidorki koktajlowe
- sól
Przygotowanie
- Ząbki czosnku obieram, wrzucam do naczynia żaroodpornego i przyprawiam kruszonym chili oraz wędzoną papryką. Chce żeby mój czosnek był aromatyczny.
- Dodaję sporą ilość oliwy z oliwek (tak żeby wszystkie ząbki były przykryte oliwą).
- Czosnek wstawiam do piekarnika do 130 stopni na 2h.
- Jak czosnek jest już gotowy to podpiekam kilka plastrów bagietki.
- Wykładam upieczony czosnek na podpieczoną bagietkę i rozsmarowuję niczym masełko.
- Na koniec dodaję pomidorki, przyprawiam odrobiną soli, płatkami chili i grzanka jest gotowa.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 


O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

