Domowe gofry ❤️ Smak lata ☀️

Subskrybuj

Gofry

Składniki

  • 2 szt całych jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 0.5 szklanki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • Bita śmietana
  • Jagody

Przygotowanie

  1. Do dużej miski wsypuję szklankę mąki, dodaję czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia. łyżkę cukru i wbijam 2 jajka.
  2. Wlewam szklankę mleka i pół szklanki oleju.
  3. Wszystko ze sobą dobrze łączę, żeby ciasto było jednolite i dopiero wtedy wylewam je na dobrze rozgrzaną gofrownicę.
  4. Kiedy gofry są już upieczone to wykładam dużą ilość bitej śmietany i wykładam na to jagody prosto z lasu.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko