Cynamonowe grzanki z chleba tostowego. Bardzo szybka, słodka przekąska, ze sporą ilością cynamonu z pewnością rozgrzeje serce każdego łasucha, szczególnie w tak chłodne dni!



Grzanki cynamonowe
Składniki
- opakowanie chleba tostowego
- 1 szt jajek
- 2 łyżeczki cukru
- 1 czubata łyżka cynamonu
- masło do smażenia
Przygotowanie
- Z chlebka tostowego wycinam środek, ważne aby skórka przecięta była tylko w jednym miejscu.
- Zwijam skórkę do środka, tworząc takiego ślimaczka i nabijam to na patyk szaszłykowy.
- Do osobnej miski wbijam jajko.
- Do drugiej miski dodaję cukier i cynamon.
- Chlebek tostowy maczam najpierw w jajku, a następnie w cukrze cynamonowym.
- Smażę na dobrze rozgrzanym, ale nie przypalonym maśle.
- Najlepiej smakuje od razu po usmażeniu.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

