Cynamonowe grzanki z chleba tostowego. Bardzo szybka, słodka przekąska, ze sporą ilością cynamonu z pewnością rozgrzeje serce każdego łasucha, szczególnie w tak chłodne dni!

Subskrybuj

Grzanki cynamonowe

Składniki

  • opakowanie chleba tostowego
  • 1 szt jajek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 czubata łyżka cynamonu
  • masło do smażenia

Przygotowanie

  1. Z chlebka tostowego wycinam środek, ważne aby skórka przecięta była tylko w jednym miejscu.
  2. Zwijam skórkę do środka, tworząc takiego ślimaczka i nabijam to na patyk szaszłykowy.
  3. Do osobnej miski wbijam jajko.
  4. Do drugiej miski dodaję cukier i cynamon.
  5. Chlebek tostowy maczam najpierw w jajku, a następnie w cukrze cynamonowym.
  6. Smażę na dobrze rozgrzanym, ale nie przypalonym maśle.
  7. Najlepiej smakuje od razu po usmażeniu.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko