Kanapki na śniadanie wcale nie muszą być nudne. Czasami można zaszaleć i potraktować siebie w szczególny sposób. Podobno od tego, jak się zaczyna poranek, zależy później cały dzień, więc dlaczego nie zadbać o to, aby poranek był wyjątkowy? Przygotowanie kanapki z pastą jajeczną, dodatkiem kiełbasy suchej i świeżego ogórka jest prostsze niż Ci się wydaje :)

Ile znam osób, tyle jest przepisów na pastę jajeczną. U mnie koniecznym dodatkiem do pasty jajecznej jest dymka cebuli, majonez i odrobina chrzanu. Chrzan bardzo się lubi z jajkiem i moim zdaniem cudownie podkreśla smak pasty jajecznej. Uwielbiam pastę jajeczną również za to, że szybko się ją przygotowuje. Do kanapki dodałam też kilka plastrów Kiełbasy Suchej jak ze wsi marki Balcerzak.

kanapka z pastą jajeczną

Swoją drogą, do 30 czerwca trwa loteria organizowana przez markę Balcerzak. Co tydzień do wygrania jest 5000 zł i co miesiąc Fiat 500L. Wystarczy zakupić opakowanie szynek, kiełbasy czy innego wyrobu oznaczonego specjalną, konkursową naklejką i zarejestrować kod promocyjny na stronie loterii.

konkurs

konkurs balcerzak

balcerzak konkurs

A Ty z jakimi dodatkami najbardziej lubisz kanapki?

Kanapka z pastą jajeczną i suchą kiełbasą

Składniki

  • 6 plastrów Kiełbasy Suchej jak ze wsi marki Balcerzak
  • Dymka cebuli
  • Pół łyżeczki chrzanu
  • 3 szt jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • ulubione pieczywo
  • Świeży ogórek
  • Odrobina serka naturalnego
  • 2 liście sałaty
  • Szczypta soli

Przygotowanie

  1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź je i obierz ze skorupki. Posiekaj w drobną kosteczkę.
  2. Umyj i posiekaj dymkę cebulki. Dodaj ją do jajka. Dodaj majonez, szczyptę soli i odrobinę chrzanu. Wymieszaj całość.
  3. Na kromce rozsmaruj odrobinę serka naturalnego, wyłóż na to listki sałaty. Teraz kolej na pastę jajeczną i Kiełbasę Suchą jak ze wsi marki Balcerzak.
  4. Pokrój cieniutko świeżego ogórka i zwiń w rulon każdy plasterek. Na wierzch wyłóż kromkę pieczywa.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko