Jest to ciasto z sześciu warstw, potocznie nazywane six layers. Ciasto bez pieczenia, na spodzie wyłożone herbatnikami, przełożone kremem śmietankowym oraz masą budyniową. Musisz tylko pozwolić, by dobrze schłodziło się w lodówce, a po kilku godzinach możesz śmiało się zajadać. Smacznego!

Subskrybuj

Ciasto six layers

Składniki

  • opakowanie herbatników
  • 200 g serka śmietankowego
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • opakowanie budyniu czekoladowego
  • 100 ml espresso lub mocnej kawy
  • kakao

Przygotowanie

  1. Na spód wykładam herbatniki zanurzone w kawie.
  2. Wykładam warstwę śmietankową: serek śmietankowy, śmietanka kremówka, cukier puder. Wszystko dokładnie ubijam. Taki krem rozprowadzam na herbatnikach.
  3. Następnie wykładam waniliową masę budyniową: zamiast pół litra mleka, dodałam 300ml, tak samo przygotowałam czekoladową masę budyniową, po to, by miały gęstszą konsystencję.
  4. Kolejna warstwa herbatników namoczonych w kawie i ostatnia warstwa kremu śmietankowego.
  5. Wszystko porządnie rozprowadzam i na sam koniec posypuję jeszcze dobrej jakości kakao.
  6. Odstawiam na kilka godzin do lodówki.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko