![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-jagodami/cfd92e625ec7c34888753451215bd277.jpg/4c20986f66df49e1e3459074eed9248d.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Nie ma lata bez pierogów z jagodami :-) Kto się ze mną zgadza?
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-jagodami/c166d28cc8310d010c7628382e66e92a.jpg/742d6a12b1bc84efd196d9a71f6768ba.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-jagodami/706753ae63d1c3d1fd8f54da34fa064f.jpg/0e2ad235aeb23e9cc548e2de23d81e98.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-jagodami/395fa68b34a01d1007769ebab8951225.jpg/c91bace320d7732f83c93a5e2d18c414.webp)
Mamy to szczęście, że obydwoje z Bartkiem uwielbiamy spędzać wolny czas na łonie natury. W momencie kiedy w ciągu tygodnia pracujemy po kilkanaście godzin przez komputerami, to weekendowe wypady do lasu, nad rzekę albo jezioro są cudowną odskocznią. Ostatnio spacerując w jednym lesie spotkaliśmy starszą Panią, która zbierała do wiaderka jagody. Zapytaliśmy ją czy nie chciałaby nam trochę sprzedać, na co ona radośnie stwierdziła: "Sprzedać?! A po co?! Siadajcie tu ze mną i zbierajcie!" Z nami jest tak, że jakąkolwiek ilość jagód nie zbierzemy, to do domu i tak wrócimy z pustym słoikiem :)
Składniki
Przygotowanie
Zagnieść ciasto dość twardo, rozwałkować cienko, nakładać jagodami mieszanemi z cukrem i cynamonem, zawinąć dobrze brzegi, gotować jak zwykle, wyjmować łyżką durszlakową na półmisek i polać zrumienionym masłem lub podać osobno śmietanę ubitą z cukrem. Pierogi z owoców robią się większe jak z mięsa.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.