Aromatyczne puree z dyni, które idealnie się sprawdzi np do tej słynnej kawy Pumpkin Spice Latte, ale nie tylko, możesz je wykorzystać również do pieczonej owsianki czy też babeczek.



Puree dyniowe
Składniki
- Niewielka dynia
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki brązowego cukru
- odrobina esencji waniliowej
- odrobina kardamonu
- odrobina mleka skondensowanego
Przygotowanie
- Niewielką dynię obierz i pokrój na małą kostkę.
- Zagotuj w garnku wodę i gotuj dynię przez około 15 min aż będzie miękka.
- Ugotowaną dynie dodaj do wysokiego naczynia i po kolei dodawaj przyprawy: imbir, cynamon, brązowy cukier, esencja waniliowa, kardamon i mleko skondensowane.
- Wszystko dokładnie zblenduj aż będzie gładkie puree.
- Przechowuj w lodówce w zamkniętym słoiczku.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

