Czekoladowe babeczki Halloween

Babeczki z maślanym kremem

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 12
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Czekoladowe babeczki przyozdobione klasycznym, amerykańskim kremem maślanym to słodki deser, który zachwyci każdego miłośnika czekolady. Są puszyste, wilgotne i intensywnie czekoladowe, a do tego niezwykle proste w przygotowaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników i kilkanaście minut, by stworzyć wypiek, który wygląda i smakuje jak z najlepszej cukierni.

Ten przepis to świetna propozycja nie tylko na co dzień, ale także na specjalne okazje – szczególnie na Halloweenowe przyjęcie, urodziny czy spotkanie z przyjaciółmi. Dzięki aksamitnemu kremowi maślanemu o delikatnej, waniliowej nutce, babeczki można ozdobić w dowolny sposób: klasycznie, elegancko lub w klimacie grozy – z pajęczynami z lukru, oczkami z czekolady czy posypką w pomarańczowych kolorach.

To idealny przepis dla osób, które szukają szybkiego, prostego i efektownego deseru. Każdy kęs to połączenie głębokiego smaku kakao, słodyczy kremu i lekkiej struktury ciasta. Babeczki doskonale sprawdzą się również jako słodki upominek lub słodkość do kawy w jesienne popołudnie.

Przekonaj się, że domowe czekoladowe babeczki z kremem maślanym mogą być równie piękne jak te z cukierni – a ich przygotowanie to czysta przyjemność!

Z podanych proporcji wychodzi 12 sztuk. Możesz je udekorować zwykłym kremem maślanym albo nawet i nie dekorować – same w sobie są bardzo dobre.

Czekoladowe babeczki
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.