Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ciasto dyniowe na klasycznym, maślanym spodzie, które zawsze idealnie wychodzi i jest do tego bezbłędnie kruche. Do tego nadzienie dyniowe z mocnymi korzennymi nutami. W kuchni pachnie jesienią i w powietrzu unosi się halloweenowa atmosfera.
Pokusiłam się o przyozdobienie wierzchu ciasta na wzór Halloween, natomiast Ty spokojnie możesz pominąć ten etap. Ciasto samo w sobie jest tak smaczne: z jednej strony delikatne, a z drugiej strony bardzo aromatyczne. Idealny jesienny wypiek.
Tarta dyniowa na Halloween
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.