Przyznaję się od razu: moja miłość do popcornu zakwitła jeszcze jak byłam dzieckiem i tak na nasza relacja trwa do dziś. Mam nieograniczone możliwości jeżeli chodzi o ilość spożycia popcornu. A jeszcze jeżeli jest on niebanalny w smaku, to już w ogóle jest mistrzostwo świata. Tym razem proponuję wersję na słodko: rozpuszczone pianki marshmallow, ulubiony cynamon i masło. Taki popcorn idealnie też się sprawdzi podczas jakiejkolwiek imprezy.

Słodki Popcorn

Słodki Popcorn

Składniki

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Garść pianek marshmallow
  • 50 g masła
  • Uprażony popcorn

Przygotowanie

  1. Uprażony popcorn przełóż do wygodnej misy.
  2. W garnuszku umieść masło, garść pianek marshmallow i łyżeczkę cynamonu. Mieszaj cały czas i pilnuj żeby się nie przypaliło. Jak tylko całość się ładnie połączy to wylej na popcorn i delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki – uwaga, bo na początku jest to bardzo gorące.
  3. Odczekaj, aż popcorn chwilkę ostygnie.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko