Gdybym miała powiedzieć jakie śniadania lubię najbardziej, na wytrawnie czy na słodko to zdecydowanie wybieram słodkie. A w śniadaniowym bowlu najfajniejsze jest to, że wszystko można wrzucić do jednego naczynia, zblednować to i po chwili masz kolorowe, pyszne, słodkie śniadanie. A Ty wolisz śniadania wytrawne czy te na słodko?



Śniadaniowy bowl
Składniki
- 2 mrożone banany
- pół szklanki płatków owsianych
- pół szklanki mleka owsianego
- pół szklanki mrożonych jagód
- świeże owoce
- ulubione orzechy
- ulubione musli
Przygotowanie
- Do szklanego naczynia wsypuję płatki owsiane, następnie dodaję banany oraz jagody.
- Wszystko zalewam mlekiem, blenduję na gładką masę i wykładam do miski.
- Dodaję świeże owoce (w moim przypadku są to: maliny, jeżyny oraz borówki).
- Na patelni prażę orzechy pekan i również dodaję do bowla.
- Na koniec posypuję ulubionym musli i śniadaniowy bowl jest gotowy.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

