Gdybym miała powiedzieć jakie śniadania lubię najbardziej, na wytrawnie czy na słodko to zdecydowanie wybieram słodkie. A w śniadaniowym bowlu najfajniejsze jest to, że wszystko można wrzucić do jednego naczynia, zblednować to i po chwili masz kolorowe, pyszne, słodkie śniadanie. A Ty wolisz śniadania wytrawne czy te na słodko?

Subskrybuj

Śniadaniowy bowl

Składniki

  • 2 mrożone banany
  • pół szklanki płatków owsianych
  • pół szklanki mleka owsianego
  • pół szklanki mrożonych jagód
  • świeże owoce
  • ulubione orzechy
  • ulubione musli

Przygotowanie

  1. Do szklanego naczynia wsypuję płatki owsiane, następnie dodaję banany oraz jagody.
  2. Wszystko zalewam mlekiem, blenduję na gładką masę i wykładam do miski.
  3. Dodaję świeże owoce (w moim przypadku są to: maliny, jeżyny oraz borówki).
  4. Na patelni prażę orzechy pekan i również dodaję do bowla.
  5. Na koniec posypuję ulubionym musli i śniadaniowy bowl jest gotowy.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko