Cytrynowe ciasto biszkoptowe z kremem i owocami

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Cytrynowe ciasto biszkoptowe z kremem na bazie mascarpone i białej czekolady z czerwoną porzeczką. Bazą do tego ciasta jest biszkopt o intensywnie cytrynowym smaku.

Jest to ciasto, które nie jest za słodkie i idealnie pasuje w letnie upały. Z przyjemnością zaserowowaliśmy je naszym sąsiadom podczas leniwej niedzieli spędzonej na tarasie.

Możesz je podać z porzeczkami ale też i inne sezonowe owoce będą tu idealnie pasowały.

Cytrynowe ciasto biszkoptowe z kremem i owocami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.