Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Biszkopt cytrynowy, który serwowany w pojedynkę, czyli bez nasączania i przekładania kremem, będzie idealny do kawy czy filiżanki ulubionej herbaty. Przepis pochodzi z włoskiej książki kucharskiej datowanej na 1891 rok. Zwyczajnie dobry i niezwyczajnie prosty do zrobienia!
Jest to pierwsze ciasto, które zrobił Bartek! <3 Biszkopt o bardzo intensywnie cytrynowym smaku. Idealnie się nadaje do przełożenia kremem i owocami. Niżej znajdziesz przepis na cytrynowe ciasto biszkoptowe z kremem na bazie mascarpone i białej czekolady.
Składniki
Przygotowanie
First, thoroughly beat the egg yolks and sugar. Add the flour and lemon juice and work for more than half an hour. Lastly, beat the egg whites and fold them into the rest of the ingredients, but do so gently, so that they don't get flat. Pour the mixture into a smooth round mold or an appropriately sized baking pan, greased with butter and dusted with sugar mixed with flour and place in the oven. Let cool, remove from the mold and sprinkle with vanilla confectioner's sugar.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.