Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ciasto ucierane jest klasycznym ciastem, które szybko się przygotowuje. Wystarczy kilka składników zmiksować ze sobą w odpowiedniej kolejności, wstawić do piekarnika i po kilkudziesięciu minutach można się już delektować dobrym ciastem.
Podstawowym składnikiem ciasta ucieranego jest masło. Natomiast z powodzeniem można je zastąpić dobrą oliwą z oliwek. Jest to zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie, a w smaku ciasto tylko zyskuje.
Jeżeli jednak chcesz przygotować ucierane z masłem, to zamiast 120 ml oliwy użyj 120 g miękkiego masła. Tak samo mleko krowie możesz zamienić na mleko roślinne (ja użyłam mleka kokosowego).
Ciasto ucierane
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.