
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ciasto ucierane jest klasycznym ciastem, które szybko się przygotowuje. Wystarczy kilka składników zmiksować ze sobą w odpowiedniej kolejności, wstawić do piekarnika i po kilkudziesięciu minutach można się już delektować dobrym ciastem.



Podstawowym składnikiem ciasta ucieranego jest masło. Natomiast z powodzeniem można je zastąpić dobrą oliwą z oliwek. Jest to zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie, a w smaku ciasto tylko zyskuje.
Jeżeli jednak chcesz przygotować ucierane z masłem, to zamiast 120 ml oliwy użyj 120 g miękkiego masła. Tak samo mleko krowie możesz zamienić na mleko roślinne (ja użyłam mleka kokosowego).
Ciasto ucierane
Porcji
Składniki
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.