Domowe lody pistacjowe

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

W lodach pistacjowych zakochaliśmy się podczas naszego 3-miesięcznego wyjazdu na Sycylię. Praktycznie każdego dnia zjadaliśmy po dwie porcje lodów i zawsze wśród wybieranych smaków były właśnie lody pistacjowe.

Nic więc dziwnego, że starałam się odtworzyć przepis na lody pistacjowe, które bez trudu można zrobić w domu i to bez użycia maszyny do lodów. Powstał prosty, niewymagający przepis :) Lody wychodzą idealnie kremowe i bardzo pistacjowe. Do wyrobienia lodów pistacjowych wykorzystałam 300 g (w łupinach) solonych pistacji. Po obraniu było ich już 150 g. Z podanych proporcji wychodzi ok. 1 litr lodów.

Domowe lody pistacjowe
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.