![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/3afe52ebe4ffc3a075b40be9ec64dfa8.jpeg/43e08e4e0e33a20dfe6850b9341fef1d.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
W lodach pistacjowych zakochaliśmy się podczas naszego 3-miesięcznego wyjazdu na Sycylię. Praktycznie każdego dnia zjadaliśmy po dwie porcje lodów i zawsze wśród wybieranych smaków były właśnie lody pistacjowe.
![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/d9494d24d0a4fce673e1859d4c0c004a.jpg/b202cb0f4c53c17f2dbc9d1af2e15205.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/0ff5ed7a2ffe50cf6a5f280d5e1e05b9.jpg/ec9ff8c7d1a514b9b6886b6e5f988b28.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/a56f70124054837bc1cf2ca79e9a92da.jpg/e549f49fb0ddff03072bf991f5292a64.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/ca7e098d2f6b8daf589d51c2229d83da.jpg/8087a882ffbe41324ac2a80210b2a138.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/domowe-lody-pistacjowe/383c9cfe0d125f142ca31b0ab7621d54.jpg/3e9a80faa25591c7de33dcdb9ef0c2b6.webp)
Nic więc dziwnego, że starałam się odtworzyć przepis na lody pistacjowe, które bez trudu można zrobić w domu i to bez użycia maszyny do lodów. Powstał prosty, niewymagający przepis :) Lody wychodzą idealnie kremowe i bardzo pistacjowe. Do wyrobienia lodów pistacjowych wykorzystałam 300 g (w łupinach) solonych pistacji. Po obraniu było ich już 150 g. Z podanych proporcji wychodzi ok. 1 litr lodów.
Domowe lody pistacjowe
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.