Biała czekolada na gorąco - klasyczna, bez żadnych dodatkowych przypraw za to przystrojona piankami obsypanymi cynamonem. Więcej do szczęścia naprawdę tu nie trzeba :)


Biała czekolada na gorąco
Składniki
- Opcjonalnie odrobina cynamonu i garść pianek marshmallow
- 100 g białej czekolady
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie
- W małym garnuszku podgrzej mleko, dodaj białą czekoladę i doprowadź do tego aby czekolada miała gładką konsystencję.
- Przelej czekoladę do kubka, na wierzch wysyp pianki i posyp całość cynamonem.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

