Biała czekolada na gorąco - klasyczna, bez żadnych dodatkowych przypraw za to przystrojona piankami obsypanymi cynamonem. Więcej do szczęścia naprawdę tu nie trzeba :)

Gorąca biała czekolada

Biała czekolada na gorąco

Składniki

  • Opcjonalnie odrobina cynamonu i garść pianek marshmallow
  • 100 g białej czekolady
  • 1 szklanka mleka

Przygotowanie

  1. W małym garnuszku podgrzej mleko, dodaj białą czekoladę i doprowadź do tego aby czekolada miała gładką konsystencję.
  2. Przelej czekoladę do kubka, na wierzch wysyp pianki i posyp całość cynamonem.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko