
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Nie istnieje zima bez kubka gorącej czekolady :) Kto się z tym twierdzeniem zgadza? Osobiście uwielbiam się rozgrzewać gorącą czekoladą. Lubię kiedy jest słodko, ciepło i przytulnie. A jeżeli jeszcze gorąca czekolada wcale nie jest taka banalna w smaku, to już w ogóle jest ideał.

Czekolada z piankami marshmallow, które są wcześniej troszkę podpalone. Jeżeli nie masz w domu palnika, to się tym nie przejmuj – wykorzystaj piekarnik i wstaw pianki do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekaj je z opcją grillowania przez ok 5 minut. Pilnuj przy tym, żeby się nie spaliły.
Dodatkowym atutem tego przepisu jest prostota składników. Tylko trzy składniki: kakao, pianki, mleko i masz sposób na obłędnie dobrą, aksamitną, gorącą czekoladę.
Osobiście używam mleka roślinnego, dokładnie owsianego. Natomiast Ty możesz użyć dowolnego, w tym też krowiego :)
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.