Gorąca czekolada z piankami

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 1
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Nie istnieje zima bez kubka gorącej czekolady :) Kto się z tym twierdzeniem zgadza? Osobiście uwielbiam się rozgrzewać gorącą czekoladą. Lubię kiedy jest słodko, ciepło i przytulnie. A jeżeli jeszcze gorąca czekolada wcale nie jest taka banalna w smaku, to już w ogóle jest ideał.

Czekolada z piankami marshmallow, które są wcześniej troszkę podpalone. Jeżeli nie masz w domu palnika, to się tym nie przejmuj – wykorzystaj piekarnik i wstaw pianki do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekaj je z opcją grillowania przez ok 5 minut. Pilnuj przy tym, żeby się nie spaliły.

Dodatkowym atutem tego przepisu jest prostota składników. Tylko trzy składniki: kakao, pianki, mleko i masz sposób na obłędnie dobrą, aksamitną, gorącą czekoladę.

Osobiście używam mleka roślinnego, dokładnie owsianego. Natomiast Ty możesz użyć dowolnego, w tym też krowiego :)

Gorąca czekolada z piankami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.