
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Są takie napoje, które powodują, że od razu lepiej się czujemy. I nie mam wcale na myśli teraz tych procentowych :-) Za każdym razem jak piję kompot truskawkowy, to mam wrażenie, że poziom hormonu szczęścia drastycznie w moim organizmie wzrasta. Uwielbiam ten stan :D Zdaję sobie sprawę z tego, że prawdopodobnie ma to związek ze wspomnieniami z dzieciństwa ale i tak uważam, że kompot truskawkowy jest po prostu najlepszy.


Kompot truskawkowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Zagotować pół kwarty wody z funtem cukru; kilkanaście truskawek wypłukać w zimnej wodzie z piasku i wrzucić w gotujący się syrop, raz zagotować, następnie odstawić, pozostawiając je w rondelku aż wystygną.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.