Lemoniada arbuzowa, która przyjemnie gasi pragnienie, smakuje nie tylko tym małym, ale również tym dużym ;)

Subskrybuj

Lemoniada arbuzowa

Składniki

  • 1 szt arbuza
  • 1 szt cytryny
  • woda lekko gazowana
  • kilka liści mięty

Przygotowanie

  1. Arbuza umyłam i przekroiłam na pół. (Najsłodsze arbuzy to te, które podczas stukania wydają taki pusty dźwięk).
  2. Wydrążyłam arbuza, przełożyłam miąższ do szklanej wazy i pokroiłam na cieniutkie plasterki cytrynę.
  3. Całość zalałam lekko gazowaną wodą i do tego dodałam kilka porwanych liści mięty.
  4. Można dodać jeszcze kostki lodu.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko