Lemoniada arbuzowa, która przyjemnie gasi pragnienie, smakuje nie tylko tym małym, ale również tym dużym ;)



Lemoniada arbuzowa
Składniki
- 1 szt arbuza
- 1 szt cytryny
- woda lekko gazowana
- kilka liści mięty
Przygotowanie
- Arbuza umyłam i przekroiłam na pół. (Najsłodsze arbuzy to te, które podczas stukania wydają taki pusty dźwięk).
- Wydrążyłam arbuza, przełożyłam miąższ do szklanej wazy i pokroiłam na cieniutkie plasterki cytrynę.
- Całość zalałam lekko gazowaną wodą i do tego dodałam kilka porwanych liści mięty.
- Można dodać jeszcze kostki lodu.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

