Pierogi z twarogiem i rodzynkami

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 40
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Pierogi nadziane twarogiem i rodzynkami :-) Ja je uwielbiam posypać jeszcze cynamonem. Zajadam się nimi. Mam nadzieję, że Wam też posmakują.

Pierogi z twarogiem i rodzynkami
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Utrzeć świeżego sera lub twarogu, wbić dwa jajka, wsypać cukru, drobnych rodzenków, wymieszać dobrze i na rozwałkowane ciasto układać kupkami, zawijać ciasto, wykrawać ząbkowym kółkiem, posmarować brzegi białkiem lub wodą i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę. Skoro wypłyną wyjąć na półmisek.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
TK
Teresa Karenska
Idealne ciasto . Pierożki , rewelacja
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.