Pistacjanki

Pistacjanki, czyli obłędnie dobre bułeczki

Czas przygotowania 120 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 10

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Pistacjanki, czyli drożdżowe zawijańce z kremem pistacjowym

Czy istnieje deser, który jednocześnie wygląda jak dzieło sztuki, smakuje jak marzenie i pachnie tak kusząco, że trudno się mu oprzeć? Tak, to właśnie pistacjanki! Te drożdżowe cuda z kremem pistacjowym podbiły serca smakoszy na całym świecie i zyskują coraz większą popularność również w polskich kuchniach.

Pistacje, często nazywane “zielonym złotem”, są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także dodają wypiekom głębi smaku i elegancji. W połączeniu z delikatnym ciastem drożdżowym i kremową konsystencją stają się idealnym deserem na każdą okazję – od leniwego niedzielnego popołudnia po wykwintne przyjęcia.

W tym wpisie podzielę się z Wami przepisem na pistacjanki, który nie tylko zachwyci Was swoim smakiem, ale też sprawi, że dom wypełni się zapachem, którego nie da się zapomnieć. Gotowi na kulinarną podróż do krainy pistacji? Zaczynamy!

Pistacjanki
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.