Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jeżeli są tutaj miłośnicy serników i to w dodatku cytrynowych i takich mocno wilgotnych to ten przepis jest w sam raz dla nich :) Testowałam kilka przepisów i ten jest jednym z moich ulubionych <3 Co ciekawe, przyrządzamy go na samych żółtkach. Jest bardzo delikatny i rozpływa się w ustach. A z białek zawsze można zrobić bezę - będzie dobra do innych deserów :) (Przepis na bezy też znajdziecie na blogu :) ) Z podanych proporcji wychodzi sernik z ok. 10 porcjami ciasta.
Sernik cytrynowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1837 roku
Lemon Cheesecakes. Boil the peel of two large lemons, pound well in a mortar with a quarter of a pound of loaf sugar, the yolks of six eggs, half a pound of fresh butter, and some curd beaten fine.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.