To prawdopodobnie najlepsze spaghetti jakie w tym sezonie przygotujesz. To właśnie teraz pomidory są soczyste i maksymalnie słodkie dlatego możesz ich dodać bardzo dużo.

Subskrybuj

Spaghetti w kremowym sosie

Składniki

  • kiść pomidorków koktajlowych
  • 1 szt cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • świeże zioła: bazylia, oregano
  • sól, pieprz
  • opakowanie makaronu
  • 2 kulki burraty

Przygotowanie

  1. Pomidorki dodaj do naczynia żaroodpornego i pokrój w większe kawałki cukinię.
  2. Dodaj czosnek, oliwę i kilka listków świeżych ziół, bazylii i oregano.
  3. Szczypta soli i pieprzu i wstawiamy do piekarnika.
  4. W czasie podpiekania pamiętaj, żeby przemieszać kilka razy ze sobą warzywa.
  5. Ugotuj makaron, ja używam pełnoziarnistego i gotuję go al dente.
  6. Do upieczonych warzyw wykładam dwie kulki burraty i rozdrabniam ją. To dzięki niej powstanie kremowy sos.
  7. Do tego ugotowane spaghetti, ostatnie mieszanie i wykładam na talerze.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko