To prawdopodobnie najlepsze spaghetti jakie w tym sezonie przygotujesz. To właśnie teraz pomidory są soczyste i maksymalnie słodkie dlatego możesz ich dodać bardzo dużo.



Spaghetti w kremowym sosie
Składniki
- kiść pomidorków koktajlowych
- 1 szt cukinii
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- świeże zioła: bazylia, oregano
- sól, pieprz
- opakowanie makaronu
- 2 kulki burraty
Przygotowanie
- Pomidorki dodaj do naczynia żaroodpornego i pokrój w większe kawałki cukinię.
- Dodaj czosnek, oliwę i kilka listków świeżych ziół, bazylii i oregano.
- Szczypta soli i pieprzu i wstawiamy do piekarnika.
- W czasie podpiekania pamiętaj, żeby przemieszać kilka razy ze sobą warzywa.
- Ugotuj makaron, ja używam pełnoziarnistego i gotuję go al dente.
- Do upieczonych warzyw wykładam dwie kulki burraty i rozdrabniam ją. To dzięki niej powstanie kremowy sos.
- Do tego ugotowane spaghetti, ostatnie mieszanie i wykładam na talerze.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 


O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

