Szparagowa

Według przepisu z 1837 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 30 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Lada moment będziemy tęsknić za szparagami. Myślę, że wszyscy uwielbiamy je kiedy są grillowane albo lekko ugotowane. Bosko smakują z jajkiem w koszulce. Szukałam nietypowego przepisu na szparagi i natknęłam się na szparagową :) Przetestowałam przepis i śmiało Wam polecam taką alternatywę :) Szparagi podawane w troszkę innej odsłonie.

Szparagowa
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1837 roku

“Take four large bunches of asparagus, scrape it nicely, cut off one inch of the tops, and lay them in water, chop the stalks and put them on the fire with a piece of bacon, a large onion cut up, and pepper and salt; add two quarts of water, boil them till the stalks are quite soft, then pulp them through a sieve, and strain the water to it, which must be put back in the pot; put into it a chicken cut up, with the tops of asparagus which had been laid by, boil it until these last articles are sufficiently done, thicken with flour, butter and milk, and serve it up.”

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.