Typ dania
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Babeczki makowe są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają wypieki z dodatkiem maku ale niekoniecznie chcą poświęcać dużo czasu na makowe wypieki. Babeczki makowe przygotowują się bardzo szybko, a finalnie, w smaku przypominają tradycyjne makowce.
![](/img/containers/pliki/przepisy/babeczki-makowe/cc516be1eb4828d209b4920d8052143f.jpg/e244c498585e1c80758ba523f2ce1e16.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/babeczki-makowe/fefdcbe80bb136d00705c7d60639a3fa.jpg/e618ecab5469ce0ae6da52b217b65d49.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/babeczki-makowe/d026a15871669958f18d6320a44ab44a.jpg/6113a84a6e8550b922b06eba2df4ad95.webp)
Babeczki makowe udekorowałam kremem maślanym. Sama babeczka jest dosyć sucha w smaku, dlatego krem maślany idealnie się łączy i balansuje z ciastem makowym. Jest to wypiek, który zawsze się udaje. Z poniższych proporcji wychodzi ok. 9 sztuk babeczek.
Babeczki makowe
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.