Typ dania
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Babeczki makowe są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają wypieki z dodatkiem maku ale niekoniecznie chcą poświęcać dużo czasu na makowe wypieki. Babeczki makowe przygotowują się bardzo szybko, a finalnie, w smaku przypominają tradycyjne makowce.



Babeczki makowe udekorowałam kremem maślanym. Sama babeczka jest dosyć sucha w smaku, dlatego krem maślany idealnie się łączy i balansuje z ciastem makowym. Jest to wypiek, który zawsze się udaje. Z poniższych proporcji wychodzi ok. 9 sztuk babeczek.
Babeczki makowe
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.