Taki szybki wypiek na wypadek jeżeli masz w kuchni ciasto francuskie, banany i trochę czekolady. Wychodzi z tego gorący, rozpływający się banan w chrupiącym cieście. Brzmi wystarczająco dobrze, żeby poświęcić 20 minut? 😀⁠ ⁠

Banan w cieście francuskim

Banan w cieście francuskim

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 sz bananów
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • cukier puder

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie podziel na 2 części.
  2. Ułóż banana przy krótszej krawędzi, ponacinaj i polej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladą.
  3. Zawijaj banana z ciastem. Zostaw ok 10 cm ciasta, ponacinaj na paski i zawijaj je na zawiniętego w cieście banana. Dociśnij brzegi końcówek.
  4. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku przez 15 minut w 230 stopniach. ⁠
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko