Typ dania
                                
                            
                        
                        
                            
                                Rodzaj kuchni
                                
                            
                        
                    
                            Przepis z kolekcji
                            
                        
                    
                    
                        
                            Składniki
                            
                        
                    
                
                    
    
    
Reklama
                
            
                Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Eklery – kiedy pokazałam ostatnio na moim Instagramie, że zrobiłam je w 30 minut, to moja skrzynka została zasypana wiadomościami w stylu: "ale jak tylko 30 minut?!" W zasadzie to nie mam pojęcia dlaczego się utarło przekonanie, że eklery są potężnie czasochłonne i trudne do zrobienia. Zapraszam do kuchni – w 30 minut będą gotowe, a satysfakcja będzie przeolbrzymia ❤️ 
 
        
    
        
             
        
    
Przepis jest oparty na klasycznej recepturze z 1904 roku. Z podanych proporcji wychodzi 12 dużych eklerów.
Eklery z kremem
    Porcji
                Składniki
            Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
        
    
        
        Reklama
    
    Przygotowanie
 
                
                 
                
                 
                
                 
                        
                    
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.