Ciasto orzechowe (bezglutenowe) z kremem kawowym

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 50 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Ciasto, które podbije każde podniebienie! Pierwsze skrzypce grają tutaj orzechy laskowe – to one zastępują mąkę pszenną, dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe i maksymalnie orzechowe. Wisienką na torcie jest krem o delikatnym posmaku kawy. Ciasto, które banalnie szybko się robi, a efekt końcowy jest naprawdę zdumiewająco dobry!

Ciasto orzechowe (bezglutenowe) z kremem kawowym
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
JA
Joanna Anderwald
Ile mielonych orzechów dodać do ciasta? :) rozumiem, ze 80 g orzechów do kremu dotyczy tych prażonych na wierzch kremu? Pozdrawiam
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.