Jeśli marzy Ci się aromatyczna, sycąca i rozgrzewająca zupa, która powstaje w kilka chwil – ten ramen w 10 minut to przepis idealny dla Ciebie. Ramen błyskawiczny nie musi być nudny ani sztuczny! Wystarczy kilka świeżych składników, by stworzyć domową wersję, która zachwyci głębią smaku i kremowym, rozgrzewającym bulionem. To prosty przepis na ramen, który sprawdzi się na szybki obiad, kolację po pracy czy comfort food w chłodne dni.
Ten przepis udowadnia, że domowy ramen w 10 minut jest możliwy – i to bez kompromisów w smaku! To idealna zupa rozgrzewająca, pełna aromatu, zdrowych składników i tekstur: miękki makaron, chrupiący tempeh, kremowy bulion i świeże warzywa.
Wskazówki i opcje
Chcesz ramen wegański? Zamień jajko na tofu zamiast tempehu lub pominij je.
Lubisz ostre? Dodaj więcej chilli i kimchi.
Nie masz shiitake? Pieczarki też się sprawdzą!
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.