Brownie czekoladowe - wilgotne, mocno czekoladowe i na dodatek z patelni. Idealne dla osób, które nie mają piekarnika albo mają ochotę na szybkie i proste ciasto.

Subskrybuj

Brownie z patelni

Składniki

  • 1/3 kostki masła
  • 1 czubata łyżeczka kakao
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 szt jajek
  • 0.5 szklanki mleka
  • 0.5 szklanki mąki
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 100 g czekolady

Przygotowanie

  1. Masło i kakao rozpuszczam na patelni, żeby fajnie się ze sobą połączyło.
  2. Dodaję cukier, wbijam jajko i wlewam mleko.
  3. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Wszystko ze sobą mieszam i zostawiam pod przykryciem na około 25 min na bardzo małym ogniu.
  5. W międzyczasie przygotowuję polewę czekoladową: zagotowuję ze sobą śmietankę kremówkę i dodaję do tego czekoladę. Wszystko dokładnie mieszam, aż pięknie się rozpuści.
  6. Kiedy brownie jest gotowe wykładam je na talerz i na koniec polewa czekoladowa.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko